Injectables, botox en fillers bij schoonheidssalon Face and Bodycare

Face and Bodycare werkt voor deze specialisatie samen met cosmetisch arts, drs. Christa Stojkovic. Tijdens het adviesgesprek worden uw wensen besproken, kijkt dokter Stojkovic nauwkeurig naar uw gelaat en geeft zij een eerlijk en deskundig advies. U wordt daarbij uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn, het te verwachten resultaat en de eventuele risico’s. Uiteraard bepaalt u zelf of u tot een behandeling overgaat. Het belangrijkste is dat u een goed en vertrouwd gevoel heeft en u een weloverwogen beslissing maakt.

 

Wij werken met injectables (botox + fillers). Uit veiligheid werken wij enkel en alleen met tijdelijke afbreekbare inspuitproducten. De injectables zijn onder te verdelen in botox enerzijds en fillers / vulmiddelen (juvederm en sculptra) anderzijds. Deze producten geven resultaat met een duur variërend van 3-6 maanden voor de botox, tot 1 à 1,5 jaar voor de fillers en soms wel oplopend tot 2 à 3 jaar voor sommige vulmiddelen.

• Botox wordt voornamelijk gebruikt om mimiekrimpels van de bovenste gelaatshelft (frons-, voorhoofdsrimpels en kraaien-pootjes) te verminderen. Ook kunnen we met botox subtiel de wenkbrauwen liften. Voor heel specifieke indicaties wordt het soms ook op andere plaatsen in het gelaat toegepast.

 

• Botox wordt niet alleen gebruikt om mimiekrimpels te verminderen of voor te zijn, ook kun je met botox de zenuw-zweetklierovergang blokkeren. Ideaal voor mensen die last hebben van overmatig transpireren onder de oksels! Voor de duur van 3-9 maanden zijn de oksels dan (zo goed als) droog. Een kleine behandeling, maar heel effectief en veilig!

 

• Vulmiddelen (juvederm en sculptra) zijn, desgewenst ook in combinatie met botox, voor allerlei indicaties te gebruiken; variërend van storende bovenliplijntjes, een diepe neuslippenplooi, afhangende mondhoeken, tot slaaplijnen, wanglijnen, volume van de lippen en volumeherstel van het gelaat.

 

• Juvederm is een veelgebruikt tijdelijk vulmiddel dat uit hyaluronzuur bestaat; een stof die we ook gewoon in onze huid hebben. Hyaluronzuur trekt normaal gesproken vocht aan, wat voor hydratatie zorgt. In het vulmiddel is deze stof geconcentreerd, waardoor er op de ingespoten plaats meer vocht aangetrokken wordt en je op die manier op een hele natuurlijke manier vulling creëert. Effect is direct zichtbaar, maar optimaal na 2-3 weken. Juvederm is o.a. geschikt om diepte uit plooien te halen, lijnen te verzachten, vorm of volume terug te brengen of verstevigingvan de huid te geven.

• Door het inspuiten van het hyaluronzuur maakt het lichaam automatisch bindweefsel (collageen) aan, waardoor het vulmiddel mooi op z’n plek blijft zitten en de huid verstevigt. Ook wordt de huid gehydrateerd.

 

• Het resultaat houdt zo’n 8-18 maanden aan. Langzaam wordt de juvederm afgebroken en verdwijnt het uit het lichaam.

 

• Sculptra is een filler die we voornamelijk voor volumeherstel gebruiken. Ook dit product is tijdelijk en afbreekbaar; met een uiteindelijk resultaat van gemiddeld 2-3 jaar. Sculptra bevat de stof polymelkzuur, welk na inspuiten voor een reactie van het lichaam zorgt waarbij bindweefsel (collageen) aangemaakt wordt. Dit bindweefsel zorgt voor de uiteindelijke vulling en versteviging van de huid. Ook weer een hele natuurlijke en veilige manier van werken.

 

• Het resultaat bij sculptra is niet direct zichtbaar, maar moet opgebouwd worden. Dit proces bestaat gemiddeld uit 3 behandelingen met ongeveer 6 weken daartussen. Heel geleidelijk aan wordt zo het bindweefsel aangemaakt en vulling gecreëerd.

Privacyverklaring

Drs. Christa Stojkovic studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met plastische chirurgie en onderzoek gedaan op het gebied van platische- en vaatchirurgie. Na haar afstuderen heeft ze zich fulltime gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie. Zij werd intern opgeleid bij de gerenomeerde  Velthuis Kliniek, waar ze ook 5 jaar lang met veel plezier heeft gewerkt. Zowel in binnen- als buitenland volgt ze congressen en workshops om zich verder te specialiseren en om op de hoogte te blijven van laatste ontwikkelingen en technieken. Drs. Christa A. Stojkovic is lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.

Linda Meulendijks, schoonheidsspecialiste

Toermalijnstraat 5, 5706 DV Helmond,

Tel. (0492) 542217 of mobiel 06 27301457

© Copyright 2000 - Schoonheidssalon Face and Bodycare | Linda Meulendijks, schoonheidsspecialiste